,

Patrunjelul, medicament natural! Aroma puternica.

Cu o aromă puternică şi un gust deosebit, pătrunjelul este considerat, de multă vreme, cel mai popular condiment, dar şi un remediu în ameliorarea multor afecţiuni.

Pătrunjelul are mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau orice alt fruct. Este bogat în vitaminele A, B, E, K, betacaroten, magneziu, fosfor, fier, mangan, sodiu, potasiu, calciu şi sulf. Frunzele de pătrunjel elimină toxinele şi menţin elasticitatea vaselor de sânge. Este un bun diuretic, antiseptic și întăreşte sistemul imunitar. O legătură de pătrunjel consumată zilnic neutralizează efectele negative ale alcoolului şi fumatului asupra organismului.

Fortifică inima
Acidul folic (vitamina B9) din compoziţia frunzelor de pătrunjel tonifică vasele sanguine şi previne, în felul acesta, accidentele vasculare, infarctul miocardic şi ateroscleroza.

Compresele cu pătrunjel vindecă înţepăturile de ţânţari
Pasta obţinută din frunzele zdrobite de pătrunjel poate fi folosită pentru a trata rănile lăsate de înţepăturile de ţânţari. Aplică comprese pe zonele afectate şi lasă-le să acţioneze timp de o oră..

Remediu în diferite afecţiuni
Această plantă este un leac eficace în tratarea astmului, anemiei, obezităţii, reumatismului, durerilor de dinţi, indigestiei, paraziţilor intestinali şi a tumorilor. În plus, datorită compoziţiei sale, pătrunjelul are grijă de frumuseţea ta şi te ajută să scapi de pistrui sau de alte probleme ale tenului.