,

Beneficiile cireselor asupra organismului

Este sezonul cireselor, aceste delicioase fructe dulci atat de indragite de copii. In ciuda faptului ca au multiple beneficii pentru sanatate, ciresele sunt cele mai dulci dintre fructele de culoare rosie.

Principalul beneficiu al cireselor este proprietatea lor de a preveni cancerul, care se datoreaza antocianidinelor, substantele responsabile de culoarea rosie.

Beneficiile cireselor

– proprietati anticancerigene;
– sursa bogata de vitamine: B1, B2, B3, B9, C si E;
– bogate in minerale: calciu, potasiu, fosfor;
– reduc hiperaciditatea (cauzata de o alimentatie bogata in carne si produse prelucrate);
– au efect diuretic, datorita potasiului;
– bogate in antioxidanti;
– regleaza secretia sucurilor digestive;
– datorita continutului mare de apa, detoxifica organismul si ajuta in curele de slabire;
– contin fibre (1,3 la 100 g), impiedicand acumularea grasimii;
– combat actiunea substantelor nocive continute de tigara;
– mentin in parametri optimi nivelul glicemiei;
– scad nivelul colesterolului;
– proprietati antiinflamatorii;
– previn insomnia;
– stimuleaza activitatea organismului.

Curele cu cirese sunt recomandate in pricipal persoanelor care:

– prezinta nivel scazut de minerale;
– sufera de anemie;
– se confrunta cu oboseala excesiva;
– sufera de boli hepatice.