,

Ananasul – beneficii pentru sanatate

Ananasul este un fruct exotic foarte aromat, cu gust dulce-acrisor si usor intepator.

CUM SA ALEGI UN ANANAS?

Pentru a te asigura ca alegi un ananas bun, trebuie sa verifici ca baza acestuia sa nu fie foarte moale si mucegaita. Daca ananasul este copt, se va desprinde usor o frunza din varful acestuia.

CUM SA INTRODUCI ANANASUL IN DIETA?

Mananca-l crud, imediat dupa ce l-ai desfacut! Poti consuma fructul pe stomcaul gol pentru a beneficia de rolul sau antiinflamator, dar si dupa o masa copioasa, mai ales daca a continut cantitati mari de carne pentru ca te va ajuta cu digestia. Il poti utiliza pentru a marina carnurile tari, fiind mai putin stiut ca acesta fragezeste carnea. Asadar, carnea de vita nu va mai fi “talpa”!

CE BENEFICII ITI OFERA CONSUMUL DE ANANAS?

1. Ajuta digestia
Bromelaina este o enzima cu roluri multiple. Daca ai mancat mult sau daca ai mancat multa carne la o masa, mananca ananas dupa si nu vei avea probleme cu digestia!

2. Antiinflamator
Bromelaina este utila pentru cei care sufera de artrite, dureri articulare sau alte boli inflamatorii. In acest caz este recomandat ca bromelaina sau ananasul sa fie consumate pe stomacul gol. Bromelaina ajuta la buna absorbtie a turmericului, si el un anti-inflamator puternic si la absorbtia glucozaminei.

3. Ajutor in raceli si sinuzite
Tot bromelaina din ananas ajuta la fluidizarea si eliminarea mucusului. Prin continutul de vitamina C grabeste vindecarea.

4. Intareste oasele
Ananasul contine mangan si vitamina C, utile in fixarea calciului.

5. Ulcer stomacal
Bromelaina este folosita si pentru tratarea colitelor ulceroase.

6. Alte beneficii
Celulita este o boala inflamatorie, iar consumul de ananas ajuta la calmarea inflamatiei. Alte utilizari ale bromelainei: in tratamente anti-cancer, exista studii care arata ca bromelaina distruge celulele canceroase, fara a le distruge pe cele sanatoase, creste potenta macrofagelor, dizolva fibrina, aplicatiile topice cu bromelaina grabesc vindecarea arsurilor, subtiaza sangele (anticoagulant), ajuta in refacerea musculara.