,

Antrenamentul de Biceps

Flexii Alternate cu Ganterele din Sezut

Incepem antrenamentul pentru biceps cu flexiile alternate.Nu balansa ganterele! Alege o greutate cu care poți duce la capăt 16 repetări alternate (8 pentru fiecare braț). Pentru că le vei face din șezut pe o bancă înclinată la 90 de grade nu te vei putea folosi aproape deloc de balans.Când ajungi cu gantera sus, stoarce bicepsul pentru 1-2 secunde contractându-l și coboară greutatea controlat.

Flexii Hammer din Sezut

La fel ca și în cazul flexilor alternate, vei face acest exercițiu pe o bancă înclinată la 90 de grade pentru a evita balansul.Poți crește greutatea la acest exercițiu deoarece vei avea o priză neutră și vei putea ridica mai mult.Această mișcare nu lucrează complet bicepsul, ci mai mult un mușchi aflat în exteriorul acestuia numit brachialis anticus (brahial). Acest mușchi îți va face bicepsul să arate mai gros și îți va scoate în evidență acel vârf pe care mulți îl doresc când flexează brațul.

Flexii cu Bara Dreapta la Scripete

Ultimul exercițiu, la fel ca și în cazul spatelui, va fi unul ce lucrează intens întreg bicepsul, inclusiv antebrațul. Vei folosi ca atașament o bară dreaptă. Nu exagera cu greutatea.Când ajungi cu bara sus, fă o scurtă pauză și menține tensiunea pe biceps.