Prunele sunt fructe cu gust dulce intens, ce apartin familiei Rosaceae si genului Prunus, care mai include si piersicile, nectarinele si migdalele.

Ele aduc multiple beneficii sanatatii, gratie continutului bogat de vitamine, minerale si fibre, in opozitie cu aportul sarac de calorii.

Consumate in stare proaspata sau incluse in retete sanatoase, prunele sunt tot la fel de recomandate pentru mentinerea sanatatii si a greutatii corporale.
Calităţile nebănuite ale acestor fructe micuţe au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, de când au fost aduse în Europa, din Siria. Inclusiv fructele uscate le păstrează, pentru mult timp. Iar doctorii nu se feresc să declare că dacă toată lumea ar mânca două-trei prune pe zi, multe boli ar fi prevenite.

Iată doar câteva dintre virtuţile lor terapeutice :

1. Stimulează imunitatea.
2. Reglarea greutatii corporale
3. Cresterea absorbtiei fierului in organism.
4. Previn cancerul.
5. Combat artrita reumatoidă,
6. Tratează anemia feriprivă
7. Te feresc de osteoporoză
8. Blochează evoluţia astmului
9. Prevenirea diabetului.