Ciupercile Chaga sunt ciuperci parazitare care infectează și cresc pe diverse pomi, inclusiv mesteacăn, dar pot fi, de asemenea, folosite pentru numeroșii lor antioxidanți. Aceste ciuperci sunt cunoscute științific sub numele de Inonotus obliquus și pot fi adesea văzute în zonele temperate ale emisferei nordice, inclusiv Rusia, Europa și America

Chaga ciupercile nu sunt de fapt organismele fructifere ale ciupercilor, ceea ce este cazul majorității alimentelor din categoria ciuperci. Trupul fructat crește de fapt în interiorul copacului; partea din această ciupercă care este îndepărtată și utilizată este o masă mare de miceliu și are culoarea sa distinctivă datorită concentrației ridicate de melanină. Din punct de vedere nutrițional, aceste ciuperci nu sunt prea impresionante, cu cantități mici de proteine, cu o cantitate moderată de fibre și fără grăsimi, carbohidrați sau zaharuri. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de concentrația antioxidantă, această ciupercă are una dintre cele mai înalte scoruri ORAC (Oxygen Radical Absorbent Capacity) de orice alimente.

Beneficiile ciupercilor Changa

Cancer

Multi antioxidanti gasiti in aceste ciuperci, cum ar fi triterpeni, polifenoli, beta-glucani si steroli, pot ajuta la reducerea stresului oxidativ si pot promova apoptoza (moartea celulelor automate) in cresterea cancerului.

Rezistența fizică

Studiile au constatat că utilizarea regulată a ciupercilor chaga poate ajuta la creșterea nivelului de energie și la reducerea nivelului de acid lactic în sânge, ducând la o rezistență fizică mai mare.

Sistem imunitar

Cu efecte antivirale și antimicrobiene, consumarea acestui ceai sau utilizarea tincturii poate da un imbold sistemului imunitar atât împotriva agenților patogeni obișnuiți, cât și a inflamației generale care poate duce la boli cronice.

Ulcer

Numeroase ulcerații încep să se formeze ca urmare a unei infecții, iar această ciupercă este cunoscută pentru a stimula protecția imună a intestinului, ajutând la atenuarea sau prevenirea simptomelor ulcerelor.

Nivelul colesterolului

Cercetările au descoperit că antioxidanții găsiți în acest ciuperci sunt capabili să scadă colesterolul LDL (colesterolul „rău”) și să vă reducă riscul de ateroscleroză și boală coronariană.

Tensiune arteriala

Proprietățile relaxante ale acestui ceai sunt cunoscute pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru prevenirea excesului de presiune asupra sistemului cardiovascular, care poate stimula în continuare sănătatea inimii