,

De ce sa mancam IAURT? Este gustos, sanatos …

Este gustos, sanatos, perfect pentru diete si necesar pentru o alimentatie echilibrata.

– Iaurtul a fost supranumit „superalimentul femeii” pentru că este alimentul care protejează cel mai mult femeia de infecţiile genitale precum vaginite (candidoza, gradnerella vaginalis şi alte vaginite).

– Consumul regulat de iaurt previne osteoporoza şi cancerul de colon, pentru că este o sursă bogată de calciu, fosfor, magneziu, vitamina B12, vitamina D şi culturi vii de bacterii benefice care ajustează microflora intestinală

– Iaurtul conţine bacterii digestive ce ne ajută să eliminăm microorganismele toxice din sistemul nostru digestiv. Aşadar, un pahar de iaurt pe zi ne ajută să avem o digestie mai bună, să evităm constipaţia şi infecţiile intestinale

– Culturile de bacterii prezente în iaurt accelerează producerea de celule albe (leucocite), ce luptă împotriva infecţiilor, întărind sistemul imunitar

– Iaurtul scade colesterolul rău şi menţine tensiunea arterială la nivelul optim

– Iaurtul da senzaţia de saţietate şi, implicit, alungă foamea cu foarte puţine calorii, situaţie care, în timp, duce la scăderea în greutate pentru că o masă îmbelşugată, bogată în calorii, poate fi înlocuită cu succes cu două iaurturi, eventual combinate cu seminţe, cereale sau biscuiţi/pâine din cereale integrale

– Consumat cu regularitate, iaurtul ajută la remedierea unor neplăceri precum: intoleranţă la lactoză, constipaţie, afecţiunile colonului, inflamaţiile sau infecţia cu Helicobacter pylori, „responsabilă“ de apariţia ulcerului (atât duodenal, cât şi gastric)

– Iaurtul poate avea şi uz cosmetic: este folosit în prepararea unor măşti pentru faţă, dar şi în tratamentul anumitor afecţiuni cutanate, cum ar fi acneea

– Probioticele din iaurt repopulează cu bacterii prietenoase intestinul, după ce acestea au fost distruse de abuzul de antibiotice.

In concluzie, un iaurt pe zi ne ajuta sa fim mai sanatosi si, cine stie, sa traim mai mult.