Smoothie cu zmeură și fulgi de ovăz

Prima rețetă deschide ziua – așadar, un preparat pentru micul dejun, care va fi gata în doar câteva minute și care îți oferă energie pentru multe ore, grație combinației de cereale și fructe.

  

Ingrediente

  • 150 g zmeură
  • 1 banană feliată
  • 120 ml lapte de migdale neîndulcit
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 200 g iaurt slab
  • 1 linguriţă sirop de arţar

Mod de preparare

Nimic mai simplu: toate ingrediente de mai sus se amestecă într-un bol sau într-un borcan, cu ajutorul mixerului vertical, după care băutura este gata de a fi savurată.

——————————

Toast cu avocado și ou

O gustare cu valoare nutrițională crescută, potrivită, de asemenea, pentru micul dejun

Ingrediente

  • 2 felii de pâine prăjită
  • un avocado copt
  • 2 ouă
  • o jumătate de lămâie
  • sare

Mod de preparare

Fructul de avocado se taie în jumătate și se zdrobește până la obținerea unei paste pe care o amestecăm cu puțină sare și suc de lămâie. Cu această pastă ungem feliile de pâine, după care adăugăm deasupra ouăle prăjite în prealabil în tigaie, sau în friteuza cu aer fierbinte în loc de ulei.

——————————

Ciocolată caldă cu mentă

Ingrediente

  • 4 căni de lapte
  • 200 g ciocolată albă, mărunțită
  • 35g ciocolată cu mentă
  • 2 linguri sirop de mentă
  • colorant alimentar lichid verde și albastru
  • ½ cană smântână îngroșată

Mod de preparare

Laptele și ciocolata se încălzesc împreună într-o tigaie, la foc mic, amestecându-se continuu timp de 5 minute sau până la topirea ciocolatei. Crema astfel obținută se ia de pe foc și i se adaugă siropul (sau crema) de mentă, dar și coloranții alimentari. Băutura se toarnă apoi în căni rezistente, garnisite cu smântâna bătută.