,

Beneficiile laptelui de migdale

1. Laptele de migdale nu contine colesterol
Acest aliment este important pentru sanatate, deoarece nu contine colesterol si deci nu contribuie la ingrosarea arterelor inimii, previne bolile cardiovasculare, ajuta la protejarea organismului de efectele nocive ale fumului de tigara (si aici ne referim si la fumatorii activi dar si la cei pasivi), nu contine lactoza si deci poate fi servit si de cei care sunt alergici la laptele de vaca, iar nu in ultimul rand este perfect compatibil cu toate produsele de tip vegetal.

2. Laptele de migdale combate anemia
Prin continutul mare de proteine, de minerale si vitamine este recomandat pentru intarirea organismului si in tratamentul anemiei.

3. Laptele de migdale are un continut redus de calorii
Avand in vedere faptul ca modul de preparare este simplu si se poate realiza si acasa, este suficient sa cumparam doar samburii de migdale. Se prepara din 150 g migdale si 350 ml apa.

4. Laptele de migdale contine foarte mult calciu
Avand in vedere ca se vorbeste mereu de calciul din alte tipuri de produse lactate, branzeturi si lapte, trebuie sa facem o comparatie cu acestea si sa spunem ca laptele de migdale contine mult mai mult calciu si alte substante nutritive. Insa ceea ce este cu adevarat important nu este cantitatea de calciu, ci faptul ca acest tip de calciu este biodisponibil, organismul nostru il poate folosi direct, fara sa faca nimic pentru a-l avea disponibil

5. Mentine tensiunea arteriala normala si sanatatea cardiovasculara
Laptele de migdale are putina sare, nu are colesterol si este o sursa importanta de potasiu, de aceea normalizeaza tensiunea arteriala si previne bolile cardiovasculare.

6. Imbunatateste sistemul muscular
Magneziul din laptele de migdale este important pentru cresterea muschilor, previne aparitia crampelor musculare si amelioreaza durerile cauzate de acestea. Este recomandat sportivilor care au o activitate fizica intensa, sau culturistilor care vor sa aiba o crestere a masei musculare.

7. Scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer
Laptele de migadale are efect benefic asupra functiilor celulelor, consolideaza sistemul imunitar, contine vitamina D si ajuta in scaderea riscului de a dezvolta boala Alzeimer.

8. Este un aliment eficient pentru pierderea in greutate
Avand in vedere continutul scazut de calorii este recomandat in dietele de slabire. Are o cantitate semnificativa de fibre, deci ajuta digestia, nu contine multe grasimi si carbohidrati