Indicate în probleme cardiovasculare

Fructele mai sunt recomandate în cazul problemelor cardiovasculare sau renale, al afecţiunilor venoase sau arteriale, a varicelor şi hemoroizilor, dar şi al depresiilor. Potasiul pe care-l conţin ajută inima, venele şi arterele, iar fierul contribuie la refacerea sângelui.


Specia sălbatică luptă împotriva afecţiunilor reumtice

Originar din nordul Asiei, India şi Caucaz, castanul sălbatic (porcesc) s-a extins în toată Europa.

Sâmburii alină hernia de disc şi sciatica

Rezultate bune au fost obţinute de sâmburii de castan sălbatic în tratamentele pentru hernie de disc, spondiloză, sciatică şi sechele după fracturi. Aceştia sunt indicaţi şi pentru plăgi infectate şi sindroame febrile.
Ca şi castanele dulci, şi cele sălbatice sunt eficiente în tulburările circulatorii periferice (varice, ulcere varicoase), cresc rezistenţa pereţilor vasculari şi scad permeabilitatea vasculară.

Risc de infarct miocardic, mai mic cu 20%

Castanele comestibile sunt bogate în săruri minerale: potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, dar şi în vitamine din complexul B, în vitamina E şi o cantitate modestă de vitamina C.

Înăresc sistemul imunitar

Vitaminele şi mineralele pe care le conţin întăresc sistemul imunitar. În acest sens, pot fi consumate atât coapte, cât şi sub formă de piure. Pentru acesta e nevoie de 500 de grame de castane, 300 de mililitri de lapte degresat, o lingură cu vanilie şi trei linguri cu ulei de măsline.