Smoothie-urile au devenit foarte la modă şi la noi. Sunt acele băuturi pline de vitamine şi proteine care se obţin din fructe sau legume proaspete.

Multi se intreaba care e diferenta dintre un smoothie si un suc natural de fructe, sau fresh cum mai este cunoscut. Majoritatea oamenilor stiu raspunsul la aceasta intrebare, dar cei ce nu au mai gustat pana acum pot fi putin nedumeriti.
Mai exact, freshurile sunt făcute în storcător, iar principalul lor beneficiu este că enzimele şi vitaminele intră repede în sânge şi sunt disponibile pentru a fi utilizate imediat. Smoothie-urile sunt făcute în blender, iar atributul lor principal este aportul de fibre din legume şi fructe.

O cură de detoxifiere cu sucuri proaspete din legume şi fructe te ajută să elimini toxinele şi, totodată, iti oferă vitaminele şi mineralele necesare pentru revitalizarea organismului.

Pentru că organismul nostru se simte fericit când primește nutrienții de care are nevoie , îi poți oferi zilnic un smoothie sau un fresh delicios de legume și fructe. Tot ceea ce ai nevoie este un storcător de fructe, un blender și puțină imaginație pentru a crea combinații de la cele mai simple la cele mai complexe, dar reține ca cel mai ușor de digerat sunt retetele simple, cu puține ingrediente.

RETETE SMOOTHIE

Smoothie cu fulgi de ovaz

– 2 banane;
– Un pahar de apa;
– 1/3 cana de iaurt grecesc;
– ½ cana de fulgi de ovaz (sau alte cereale);
– ½ cana de nuci (migdale, caju, alune).

Smoothie cu spanac , banana si mar

-o mână plină de spanac
-2 banane coapte
-1 măr
-1 lămâie
-puțină rădăcină de ghimbir (după gust)
-1 lingură de: fulgi de cocos, semințe de chia și semințe de in (pot fi opționale)
-150 ml. apă plată