1. Flexii cu haltera

Corpul trebuie sa fie intr-o pozitie foarte dreapta, cu picioarele impreuna, desi e permis sa stati si cu un picior mai in spate, pentru mai multa stabilitate, daca asta va face sa va simtiti mai confortabil. Spatele trebuie sa fie drept si bratele perfect intinse.

Bara nu trebuie sa atinga corpul.Privirea trebuie sa fie orientata spre inainte si coatele lipite de corp. Din aceasta pozitie incepeti sa ridicati lent bara.Incordati bicepsii cu putere cand haltera este sus si apoi coborati usor catre pozitia de start

2. Flexii cu gantere

Exercitiile se fac cu gantere, stand perfect drept, cu ganterele de o parte si de cealalta a corpului.Gantera se prinde cu palmele orientate catre corp, practic un mod neutru de a tine gantera.Inclinati usor corpul pentru a incorda bicepsii.
Tineti corpul fix si coatele lipite de parti, si incepeti exercitiul ridicand usor ganterele cat de sus posibil.Incordati bicepsii la finalul miscarii si apoi coborati usor greutatea, catre pozitia de start.Incordati si mentineti cand aveti ganterele sus, pentru rezultate maxime.

3. Flexii in picioare la cablu

Flexiile in picioare la cablu antreneaza bicepsii ca grupa principala de muschi, si antebratul, ca grupa secundara implicata in aceasta miscare.
Pentru acest exercitiu este nevoie de un aparat cu cablu, la care se pot atasa diferite bare si alte accesorii, precum bara in V, franghia sau bara dreapta. Pentru acest exercitiu in particular veti folosi o bara dreapta atasata de aparatul cu cablu.
Este un exercitiu care permite o incordare mare a bicepsului la capatul miscarii si ofera o miscare mai sigura si mai stabila pentru biceps pentru aceia dintre voi care vor sa evite folosirea halterelor si ganterelor.